“نکات مهم برای فروشگاه اینترنتی”
داده پردازان راما
اجازه بدید با یک مثال شروع کنیم.چرا یک فروشگاه اینترنتی، از 1000 نفر بازدید کننده در روز، فقط 10 نفر از وبسایت خرید می کنند؟ چرا بیشتر افراد در میانه کار، سبد خریدشان را رها کرده و از سایت خارج می شوند؟یک فروشگاه اینترنتی موفق و پر فروش، چند ویژگی بسیار مهم دارد که با با رعایت این نکات می توانید فروش کالا در فروشگاه اینترنتی خود را افزایش دهید.پس با داده پردازان راما همراه باشید.
چگونه فروش محصول در فروشگاه اینترنتی را زیاد کنیم؟
شاید تصور کنید که فروشگاه اینترنتی شما بدون نقص باشد و احتملا همینطور باشد. اما با مطالعه این وبلاگ، یک یا چند ایراد در وبسایت خود پیدا کنید.
1. مسیر خرید مشتری را مشخص کنید
اولین مرحله افزایش فروش محصولات در فروشگاه اینترنتی خود، مشخص کردن چرخه فروش می باشد.منظور چیست؟ هر نوع محصول نسبت به قیمت، ماهیت و مخاطبان هدفش، چرخه فروش متفاوتی دارد. اگر منطقی به این قضیه نگاه کنیم میبینیم که کسی که برای اولین بار می خواهد از فروشگاه اینترنتی خرید کند، هیچ وقت 2 میلیون تومان پولش را بدون شناخت قبلی از سایت صرف خرید نمیکند.
در مقابل، همان مشتری مقاومت خاصی برای پرداخت 30 هزار تومان و خرید یک کادوی کوچک از سایت شما ندارد. پس نسبت به نوع محصولتان باید مشخص کنید که چرخه محصول به چه صورت باشد
برای مثال یک چرخه مناسب برای فروش کالا در فروشگاه اینترنتی به این صورت است:

ورود کاربر از نتایج جستجو گوگل به سایت شما
در اولین مرحله شما باید با کمک سئو و محتوایی که در فروشگاه اینترنتی میسازید در نتایج جست و جو در وضعیت خوبی قرار بگیرید تا مشتری اول وارد سایت شما شود.
مشاهده جزئیات کامل کالای مورد نظر
کاربر بعد از جستجو، با اطلاعاتی از کالای مورد نظر روبرو می شود و بعد از ورود به فروشگاه اینترنتی میتواند توضیحات لازم در مورد کالا را بخواند.
ارائه یک ویدیوی آموزشی یا کاتالوگ رایگان در مورد محصول و در مقابل دریافت ایمیل یا شماره تماس از او
گاهی توضیحات صفحه محصول، مخاطب به اندازه کافی برای خرید قانع نمی کند. شما می توانید برای جلب توجه و کسب اعتماد بیشتر،از مخاطب آدرس و آدرس ایمیل آو را گرفته و اطلاعات فروشگاه اینترنتی و محصولات خود را با کاتلوگ رایگان برایشان بفرستید.
و در نهایت بعد از جلب اعتماد، پیشنهاد خرید کالا
حالا با احتمال بیشتری مشتری محصولتان را میخرد! باز در این مرحله نیز باید، با یک پیشنهاد هوشمندانه مشتری را متقاعد کنید که خرید کند.

2. فرآیند پرداخت را بهینه کنید
همیشه قبل از تکمیل خرید،مشتری دنبال بهانه برای منصرف شدن از خرید میگردد؛ حالا کافی است یک مشکل هنگام پرداخت در صفحه پرداخت پیش بیاید، کلا بیخیال خرید از شما می شود.
برای قطعی شدن خرید توسط مشتری و کاهش سبدهای خرید رها شده در سایت فروشگاهی، فرآیند خرید را تا جایی که امکان دارد برای مشتری ساده کنید،برای مثال مراحل تکمیل خرید را کاهش بدهید،فقط مشخصات مهم و آدرس را بگیرید و از گرفتن مشخصات اضفی پرهیز کنید.
3. توضیحات کاملی برای محصول بنویسید
فردی که وارد فروشگاه اینترنتی شما شده و قصد خرید کالا را دارد،هیچ تصور ذهنی از شما و محصول ندارد و ممکن است سوالاتی در مورد محصول داشته باشد.برای همین بهتر است تمام مشخصات لازم و سوالات متداولی که ممکن است پرسیده شوند را قرار دهید.
برای مثال به سایت دیجی کالا توجه کنید.حتی اگر قصد خرید از آنها را هم نداشته باشید، همیشه قبل از خرید یک تلفن همراه یا لبتاپ،اول به مشخصات محصول سپس به نظرات کاربران نگاه میکنی تا ببینید افرادی که خرید کرده اند راضی اند یا خیر.
4. هزینههای اضافی را همان ابتدا به مشتری نمایش دهید
مطمئن باشید نمایش ندادن هزینههای اضافی به مشتری، خصوصا در ابتدای مراحل خرید، فروش محصولاتتان را به شدت کاهش می دهید.پس از همان اول تمامی هزینههایی که به غیر از هزینه محصول باید پرداخت شود اعم از مالیات، پیک، پست و … را به او نمایش دهید تا مشتری در جریان پول اضافه شده قرار بگیرد.

5. فرآیند خرید را در موبایل بررسی کنید
امروزه بیشتر کارها از طریق موبایل انجام میشود حتی نگاه کردن به وبسایت ها.اگر فروشگاه اینترنتی شما رسپانسیو نباشد،کاربر هنگام ورود به سایت شما با یک وبسایت بهم ریخته مواجه می شود.این بهم ریختگی باعث می شود کاربر سریع از سایت خارج شود.پس حتما به ریسپانسیو بودن سایت خود مطمعن باشید.
مطمئن باشید نرخ کاربران موبایل ، 40 الی 70 دردصد می باشد، همچنین طبق الگوریتم جدید گوگل به اسم mobile first index ابتدا نسخه موبایلی سایتها بررسی و ایندکس میشود. پس حتما حتما طراحی سایت ریسپانسیو یا واکشنگرا را جزو مهمترین معیارهایتان قرار دهید.
6. اعتماد مشتری را به دست آورید
بعضی مواقع اخبار شبکه یک سیما، از افزایش آمار فیشینگ و کلاه برداریهای اینترنتی خبر می دهد… احتمالا افراد با شنیدن این خبر، کمی نسبت به خرید اینترنتی بدبین می شوند.
بنابراین از همان ابتدا خیال مشتری را راحت کنید که روشهای پرداختی سایت شما کاملا امن است.یا اگر می توانید ضمانت بازگشت محصول را به مشتری بدهید.این کار تأثیر بسیاری در جلب اعتماد مشتری دارد و خیالش را بابت خرید راحت می کند.یا در قسمتی از سایت مثل فوتر، لوگو درگاه پرداختهای معتبرتان مانند اینماد را قرار دهید و در روند خرید هم به مخاطب اطلاع بدهید که با وجود این درگاهها نیاز به نگرانی ندارد.
7. مخاطب را به طرفدار تبدیل کنید، نه فقط خریدار
جالب است بدانید،بخش عمده مخاطبان و کاربران جدید،هیچگاه در بازدید اولشان از سایت شما، خرید نمیکنند. البته که تعدادی از آنها ممکن است بازهم به سمت شما برگردند. اما این یعنی باید بقیهشان را از دست بدهیم؟ نه! ما باید تلاش کنیم تا جای ممکن همان مخاطبان اولیه را به خریدار تبدیل کنیم.اما چطور؟ راهکارهای مختلفی پیش رویتان است؛ استفاده از سرنخ مشتری، ویدئو مارکتینگ، تبلیغات، تولید محتوای جذاب.

8. تجربه خرید را برای مشتریان شخصی سازی کنید
هرچه سعی کنید خریدها و ارتباطتان با کاربرها را شخصی سازی کنید، نرخ تبدیل سایت را افزایش میدهید و کمپین فروش موفق تری خواهید داشت.برای مثال هنگام ارسال ایمیل ا زاسم کاربر استفاده میکنید،جشنواره ها و تخفیف ها را اطلاع می دهید و … باعث میشود می شود متشری تجربه کاربری خوبی را حس کند و باعث افزایش فروش محصولات شما شود.
9. وب سایت تان را به روز کنید
تصویر زیر را ببینید؛

این، سایت شرکت اپل در سال 1998 است. به نظر شما،امروز چنین وبسایتی می تواند برای مشتری جذاب باشد و اعتمادش را جلب کند؟ تمامی سایتهای فروشگاهی و غیر فروشگاهی معروف، در طول فعالیت خودشان چندین بار بروز یا اصطلاحا “ریدیزاین” شدهاند. سایت راما هم طی این چندین سال فعالیت بارها UI و UX خود را تغییر داده تا به سلیقه مخاطبان نزدیک شود.
سایت فروشگاهی خود را را هر چند وقت یکبار بروزرسانی کنید تا همیشه برای کاربران جذابیت داشته باشد.
10. از نقش شبکههای اجتماعی در افزایش فروش غافل نشوید
مطمئن باشید اگر در کنار بازاریابی در فضای سایت، در شبکه های اجتماعی محبوب مثل اینستاگرام و تلگرام هم دست به فعالیت بزنید، نتیجه بسیار خوبی می گیرید.تعدادی زیادی از مخاطبان تان را در شبکههای اجتماعی می توانید پیدا کنید تا مشتریان تان را افزایش دهید.
کلام آخر؛ همیشه رو به بهبود باشید
دنیا همواره در حال پیشرفت و تغییر است،همانطور که نوع فعالیتها و استانداردهای امروز در فضای اینترنت نسبت به 5 سال قبل، تغییرات زیادی کرده است؛ از این به بعد هم شاهد همین تغییرات خواهیم بود.اینکه امروز سایت فروشگاهی استاندارد و فروش موفقی داشته باشیم؛ نکته مهمی می باشد اما تغییر ندادن نوع سایت از پیشرفت شما جلوگیری می کند.
اگر تازه تصمیم گرفتهاید فروشگاه اینترنتی خودتان را راهاندازی کنید و بهدنبال استانداردهای پیش فرض برای آن مانند ریسپانسو بودن، مدیریت آسان، پشتیبانی از درگاههای مختلف بانکی، انتخاب روش پرداخت و… هستید، شرکت راما همۀ آنها را برای شما فراهم می کند.